ekonomibloggar.nu

ClickEarners - Vad är betalda undersökningar ?

Betalda undersökningar är ingenting nytt. Det har funnits på nätet i många år men det är först nu som fler och fler har fått upp ögonen för denna enkla möjligheten till att tjäna en riktigt bra slant varje månad ifrån sitt eget hem. Varför har det blivit så ? Det hade jag tänkt att förklara för dig nu.

Vad är betalda undersökningar?


Välkända företag runt om i världen som t.ex Coca-Cola eller Nike betalar ut pengar till människor som vill svara på frågor angående nya produkter som ska lanseras. Nike har kanske gjort 3 par nya joggingskor men bara 1 par av dessa ska komma ut till försäljning i butikerna. Då vill företaget gärna få feedback ifrån de potentiellt framtida kunderna och veta vad dom tycker och tänker om vilka skor som gillas bäst. Det är just här som betalda undersökningar kommer in i bilden.

Om du har registrerat dig på någon sajt som erbjuder marknadsundersökningar så kan du få ett E-mail från Nike som vill att du ska svara på en enkät om joggingskor. Det är givetvis inte bara 1 person som får göra just detta utan det kan oftast röra sig om 5000-20.000 personer runt om i världen.

När samtliga har slutfört sin undersökning så sammanställer Nike vilka svar dom har fått in och favoriseras ett särskilt par joggingskor bland konsumenterna så kommer du garanterat att se dessa skor på skohyllan i svenska butiker som t.ex Team Sportia eller Stadium inom en snar framtid.

Du kommer att bli belönad i form av riktiga pengar när du har avslutat din undersökning och detta kan vara alltifrån 5$ till ett uppemot 100$ beroende på hur lång tid den tar att slutföra.

Det finns även en chans att bli inbjuden till så kallade fokus grupper. Ibland vill företagen veta vad människor med en viss profil har för åsikter. Om du t.ex är väldigt intresserad av teknologi så kan du bli inbjuden till en specifik fokus grupp. Eller så kan det röra sig om personer som är mellan en viss ålder. Finns både fokus grupper online såväl som offline.

Vad är online fokus grupper ?


Detta kräver logiskt nog att man har en internet uppkoppling. Man blir inbjuden till att delta i ett privat chattrum med ungefär 5-7 deltagare till. Den genomsnittliga tiden som det tar brukar vara mellan 30 minuter till 2 timmar. När chatten öppnas så ska du diskutera med andra människor om just det ämnet som gruppen handlar om.

Där sitter alltid en "övervakare" som håller koll så att allting går rätt till. Han kan även komma in i samtalen och ställa frågor närsomhelst. När gruppen avslutas så kommer du att få betalt. Oftast riktigt bra betalt dessutom. Har du suttit och diskuterat i 1 timme så kan du få alltifrån 50$-150$. Men det ska sägas att svenskar oftast inte blir inbjudna till sådana här grupper men det kan inträffa då och då.

Vad är fokus grupper offline ?


Bor du i Sverige precis som jag gör så kommer du nog aldrig att få möjligheten till att deltaga i en fokus grupp offline. Här träffas folk på ett specifikt ställe (oftast i USA eller Kanada) och diskuterar nya produkter eller tjänster för att kunna förbättra dom på olika sätt. Man sitter i ett rum med andra personer som har samma intresse helt enkelt.

Att vara delaktig i en sån här grupp kan ge väldigt mycket pengar i plånboken och vissa personer har fått mellan 200-300$ för besväret har jag läst. Men detta kan vi i Sverige tyvärr bara drömma om. Vi får nöja oss med online grupperna.

Vad behöver jag för att komma igång med betalda undersökningar?


1. Det första du ska skaffa är en E-post adress om du inte redan har en.

2. Det andra som du behöver är ett medlemskap hos ClickEarners som tillhandahåller betalda undersökningar. Så fort en ny undersökning blir tillgänglig så kommer du omedelbart att bli informerad via E-post. Enklar och smidigare kan det knappast bli!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar