ekonomibloggar.nu

Roboform

När man har blivit medlem hos ClickEarners så väntar ett extremt tidskrävande och tråkigt arbete. Nämligen att registrera ett konto hos alla de olika webbplatser som erbjuder och skickar ut online undersökningar.

Vill man något så måste man vara beredd att kämpa för det. I det verkliga livet så får man ingenting gratis, inte sant ? Samma princip gäller när det kommer till betalda undersökningar. I början så måste man vara redo att göra det tråkiga jobbet och är du inte beredd att utföra detta arbete så kommer du inte heller att kunna börja tjäna pengar. Det är enkel logik.

Men där finns faktiskt ett briljant verktyg som kan göra allt lite lättare. Nämligen något som går under namnet Roboform.

Spara tid med Roboform


Hade inte Roboform funnits tillgängligt när jag började så hade jag gett upp ganska snabbt kan jag intyga. Att registrera konton på hundratals sajter hade helt enkelt tagit för lång tid.

Varför då inte automatisera hela registreringsprocessen ? På Roboforms hemsida kan man läsa att programmet kan hantera dina lösenord, fylla i fält automatiskt, generera lösenord om man inte vill göra detta själv och även fylla i och spara formulär per automatik. Med denna smarta tjänst är det alltså fullt möjligt att automatisera hanteringen av både lösenord och formulär på ett extremt smidigt sätt. På så sätt kan man spara enormt mycket tid.

Men det tar inte slut där! Här är en lista på vad Roboform också klarar av.

* Tjänsten kommer alltid ihåg dina lösenord och loggar in dig automatiskt. Det enda du behöver göra är att välja en av dina surveysidor som ligger sparade hos Roboform i en lista och klicka på den. Därefter sköts allt med automatik!

* Har du någon gång stött på ett formulär som är längre än kinesiska muren ? Att fylla i alla obligatoriska uppgifter kan göra vilken människa som helst smått galen men med Roboforms hjälp kan man fylla i dessa långa och komplicerade formulär med endast 1 klick !

* Säkerheten behöver du inte oroa dig över. Tjänsten krypterar alla dina lösenord för att du ska kunna känna dig trygg. Roboform har även tilldelats olika priser för sin höga säkerhet.

* Vill du inte välja lösenord själv kan Roboform göra detta åt dig. Det genererar då helt slumpmässiga lösenord med hög säkerhet.

* Hört talas om nätfiske ? Även kallat phishing. Roboform scannar alltid av en hemsida när du besöker den för att säkerhetsställa att den är äkta. Annars finns chansen att du ger bort ditt användarnamn och lösenord till bedragare.

* Roboform kan säkerhetskopiera och kopiera dina lösenord mellan olika datorer. Då riskerar man inte att någon "snapar" upp dom på vägen.


Där finns även ett par andra fördelar men dessa är de mest väsentliga.

Gratis eller PRO ?


Där finns två olika varianter av Roboform. Antingen kan man använda sig av varianten som är gratis eller om man är redo att spendera lite pengar så finns även PRO variant tillgänglig.

Jag har själv inte köpt PRO då jag anser detta vara en totalt onödig investering. Fast att PRO bara kostar runt 10-20 dollar och att där även finns en hel rad andra fördelar som inte följer med i gratisversionen så ser jag ingen mening i det. Gratisversionen fungerar precis lika bra.

Som exempel så får man ett gratisnummer till supporten om man inhandlar PRO... Vad ska det vara bra för ? Alla svar finns ändå på nätet om man gör en Google sökning plus att det kan vara en aning svårt att tala engelska med telefonsupporten om man inte behärskar det engelska språket på ett bra sätt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar